Gastgerichtheid = Gastbeleving

Is alles naar wens?

Weet je wat gasten zich het beste herinneren van een avondje uit? Niet de gerechten. Ook niet de schappelijke rekening. Wel: die ober die het zo leuk deed. Of die aardige meid van de bediening. We realiseren het ons te weinig, maar de communicatie in de horeca komt amper boven het niveau kers-op-de-appelmoes uit. "Kan ik u helpen?" "Is alles naar wens?" Het zijn de klassieke standaardzinnen. Ideaal voor een standaard-horecagelegenheid. Maar niet voor een horeca-ondernemer die zich wil onderscheiden.

Creatieve Communicatie maakt het verschil!

Wist je dat creatief communiceren met gasten geen talent is, maar iets wat je medewerkers gewoon kunnen leren? Ook jouw medewerkers kunnen het, anders en creatiever met gasten omgaan. Niet informeel, maar passend in de ambiance van het bedrijf. Boeiend leert je medewerkers creatief te denken. Het contact op een verrassende wijze aan te gaan. Personen te onthouden. Weten wanneer je iets vertelt en wanneer niet. Droge theorie komt er niet aan te pas. Samen met een acteur kunnen je medewerkers hun kennis meteen in praktijk brengen. Resultaat: ze gaan bewuster observeren, luisteren beter en vergroten hun vaardigheden in het dagelijkse contact met gasten. Bovendien krijgen ze meer plezier in hun werk. De sfeer in het team gaat erop vooruit. Proactiviteit wordt de nieuwe mentaliteit!

Trainingen op maat
Elke horeca-onderneming is anders. Daarom kent Boeiend alleen maar maatwerktrainingen. In een uitgebreide intake word alles onder de loep genomen en de inhoud van de training bepaald. Zo wordt jouw eigen, unieke training gevormd!