Gasten en Klanten

Overeenkomsten en verschillen

Gasten en klanten hebben een aantal overeenkomsten. Ze hebben beide betrekking op de dienstverlening, beide krijgen ze te maken met een commercieel belang van de aanbieder en zowel gasten als klanten worden als consument gezien. Een andere overeenkomst is het matige niveau van communicatie waar beide doelgroepen mee te maken krijgen. 

Naast een aantal overeenkomsten hebben ze ook vele verschillen. Maar één is het belangrijkste verschil; het contact. De communicatie naar een gast verloopt anders dan naar een klant. Kijk maar naar jezelf, je bent vaker klant dan dat je als gast je entree maakt. In beide gevallen wil je vriendelijk en adequaat behandeld worden, maar in je rol als gast heb je andere eisen dan in je klantenrol.

Conclusie

Alles op één hoop werkt niet. Klantgerichtheid is iets anders dan gastgerichtheid. Het zijn immers verschillende vakgebieden en dit vraagt om een vakgerichte en professionele aanpak.
 
Hoe vertalen we dit naar onze trainingen?
  • Door ervaringsdeskundige trainers in te zetten. Enkele van onze trainers hebben jarenlange ervaring in de horeca, de reisbranche, de detailhandel of aanverwante aspecten van de dienstverlening.
  • De ervaring reikt van werkvloer tot management.
  • We gebruiken methoden om out of the box te leren denken en vertalen dit naar de praktijk.
  • Wie is jouw doelgroep? Wat is jouw vraag? Wat is er al en waar kan er winst worden geboekt? Samen creëren we een doel. Met als resultaat: een unieke en persoonlijke training op maat!

Lees verder over Gasten of over Klanten!