De inspirerende leider

Inspirerend leidinggeven

Managen is niet alleen maar structuur aanbrengen in het werk en anderen vertellen wat zij moeten doen. De moderne manager is vooral inspirator. Een leidinggevende die erin slaagt om alles uit mensen te halen, heeft pas echt meerwaarde voor een organisatie. Van die toegevoegde waarde ben je je bewust. Je weet ook dat het aan kennis en vaardigheden niet schort. De volgende stap is geïnspireerd worden en zelf willen inspireren. Inspirerend leidinggeven dus.

Motivator

Een belangrijke taak voor een manager is om medewerkers te inspireren en te stimuleren. Je bent de eerste leidinggevende niet die zich afvraagt of je die rol goed genoeg vervult. Vind je jezelf inspirerend en vinden anderen jou inspirerend? Hoe inspireer je mensen op een effectieve manier en zorg je ervoor dat je het doel bereikt dat je voor ogen hebt? In deze training kijken we naar jouw rol als motivator en inspirator. Aan bod komt onder meer de meerwaarde van inspirerend leiderschap. En net zo belangrijk is de brandstof die je kiest: je intrinsieke motivatie. Jouw drijfveer heeft direct invloed op het gedrag van je medewerkers.

Veelzijdig

Bereid je alvast maar voor op een allesomvattende training. Presentatie-oefeningen, coachingsvaardigheden, leiderschapsstijlen, kernkwaliteiten... als inspirerende leider zul je van veel markten thuis moeten zijn. We gaan aan de slag met die kernkwaliteiten, we kijken met creatieve middelen hoe jouw waarden, normen en overtuigingen eruit zien. Daarvoor grijpen we naar out-of-the-box middelen zoals creatief denken. Daarna leggen we de focus op de behoeften van jouw medewerkers en wat jij daarin kunt betekenen. 

Wil je meer weten over een training met kennis en vaardigheden? Bekijk dan de Klassieke leider. Wil je wel eens een nieuwe bril aangaande leiderschap? Lees dan verder bij de Nieuwe leider.