De klassieke leider

Effectief leiderschap

Je zit al een paar jaar op de stoel van manager. Lang genoeg om te weten dat stilzitten in dit vak geen optie is. En ook al heb je een goede opleiding gevolgd of voldoe je aan de kenmerken van de selfmade manager: je onderkent het belang om jezelf te blijven ontwikkelen. Effectief leiderschap begint met het inzetten van de juiste tools en kennis op het juiste moment.

Kennis en vaardigheden

In deze training kijken we naar de kennis en vaardigheden die bij leidinggeven komen kijken. Hoe kun je zo effectief mogelijk je team aansturen? Wanneer moet je schakelen op interventieniveau? Welke gespreksvaardigheden beheers je en welke kun je nog verder ontwikkelen? Hoe en wanneer geef je de juiste feedback?

Aanpak op maat

De onderwerpen bij deze training kunnen zeer uiteenlopen. De opbouw van de training varieert, want geen twee individuen zijn hetzelfde. Geen twee organisaties zijn vergelijkbaar. Standaard-trainingsmodules met bijbehorende theoriemodellen passen daar niet zo goed in. Een aanpak op maat wel. We kijken goed naar jouw of jullie praktijksituatie en welke vaardigheden jij op je verlanglijstje hebt staan. Met die wensen gaan we aan de slag. Doel: jou aan het eind van het traject meer gereedschap in je leiderschapskist te geven.

Ben je nieuwsgierig hoe jij je als leidinggevende nog op een andere wijze kan ontwikkelen? Neem dan eens een kijkje bij de Inspirerende leider of bij de Nieuwe leider