De Nieuwe leider

Vernieuwend leiderschap

Deze vernieuwende training is er voor managers die toe zijn aan een nieuwe kijk op leidinggeven.

Managers proberen op verschillende manieren medewerkers te beïnvloeden. We zitten in de wereld van bonussen, targets en andere financiële pogingen om medewerkers te beïnvloeden en stimuleren. Onderzoek toont aan dat medewerkers daar uiteindelijk niet harder van gaan werken. Op den duur gaat de kick er af, is de persoonlijke balans zoek en verdwijnt de motivatie op de afvalhoop. Boeiend gelooft in duurzame motivatie. Als leidinggevende zul je op een nieuwe manier leiding moeten geven: coachend en zelfs nog een stap verder.

Koersbepaling

De belangrijkste taak van de leidinggevende is het creëren van een klimaat waarin medewerkers zich optimaal kunnen ontplooien. Dat betekent dat er andere gesprekken worden gevoerd. Niet meer de ik-zou-graag-willen-dat-gesprekken, maar wel: wat heb jij nodig? Waar ligt jouw uitdaging? En hoe kan ik je daarbij helpen? Het is niet meer de leidinggevende die de doelen uiteenzet, maar de werknemer. Het is niet meer de leidinggevende die feedback voor gedragsverandering geeft, dit doet de werknemer zelf. Werknemers krijgen dus een eigen verantwoordelijkheid voor de uitdaging in hun werk. En als leidinggevende ben je vooral faciliterend, zodat de intrinsieke motivatie de stuwende motor zal zijn. Dit is duurzame motivatie. Investeren in duurzame motivatie kost minder dan een financiële bonus, levert meer op en creëert ruimte voor groei in alle denkbare aspecten van het bedrijf.

Innovatieve training

  • We maken een analyse van je huidige praktijksituatie en inventariseren de bedrijfscultuur.
  • Je maakt kennis met de theorie achter neurowetenschappelijk onderzoek.
  • Je leert je verder te bekwamen in verschillende coachingsvaardigheden. Met die kennis ben je in staat de vertaalslag te maken naar 'Het Nieuwe Leiden': welke taken passen wel en welke niet bij medewerkers?
  • We maken samen een actieplan om je de handvatten te geven om te groeien in je nieuwe rol.

Heb je de juiste training? Kijk en vergelijk de inhoud en de focus met de Klassieke leider en de Inspirerende leider.